Thermoshield

Description

Keramisch filter

ThermoShield is een hightech keramisch filter. Het filter heeft een substantiële , positieve invloed op de temperatuur, vochthuishouding, lichtbeleving en akoestiek. Het keramisch filter is ultra dun, extreem sterk en elastisch en is zowel binnen als buiten toe te passen. Het is een Greenguard gecertificeerd milieuvriendelijk systeem met een zeer lange levensduur (20 jaar is geen uitzondering). Met eigenschappen, die zowel het comfort en binnenklimaat van een gebouw verbeteren alsmede de energiekosten verlagen.

ThermoShield laadt zich niet statisch op. Daardoor zijn nicotine- en vuilafzettingen gering en het weinige vuil dat zich mocht hechten kan gemakkelijk met lauw water en reinigingsmiddelen verwijderd worden. ThermoShield is daarom ideaal voor ruimten die gevoelig zijn voor veel  vuil en vocht, zoals trappenhuizen, openbare ruimten, hotels en restaurants, scholen en ziekenhuizen. Mensen met een allergie kunnen ThermoShield zonder probleem gebruiken, omdat er geen weekmakers en nauwelijks oplosmiddelen inzitten; er komen dus geen schadelijke dampen vrij. Sterker nog, het binnenklimaat wordt door ThermoShield vaak verbeterd en dat zal de allergiepatiënt alleen maar ten goede komen.

Het keramische filter is samen met andere bestanddelen vloeibaar gemaakt zodat het makkelijk verwerkbaar is op buiten en binnenmuren alsook op daken, immers de grootste oppervlakken hebben te maken met zon, warmte, vocht, geluid en licht. Klinkt een vloeibaar filter misschien vreemd in de oren, niet als je je bedenkt dat alle zonnebrand artikelen flinterdunne, vloeibare UV-filters bezitten.

Effecten van ThermoShield producten zijn: een flinke besparing op energiekosten, het buiten houden van de (zonne)hitte in de zomer, het vasthouden van warmte in de winter, het buiten houden van doorslaand vocht, het reguleren van waterdamp, geluiddemping en een hogere lichtopbrengst doordat het een zeer hoge diffuse reflectiewaarde heeft, gelijk aan dat van sneeuw in de bergen op een zonnige dag.

Last but not least biedt het keramische filter een brandvertragende werking conform de EN 13501-1 normering (B voor binnen resp. C voor buiten).

ThermoShield wordt sinds 2002 geproduceerd door Superior Innovative Coating Concepts (SICC) te Berlijn (Duitsland).

 

Naar de werking zijn inmiddels diverse onderzoeken verricht, vooral in Duitsland, waaronder het Fraunhofer Institut. Door prof. Dr. M. Sohn is een rekenmethode voor het effect van de verf ontwikkeld en er zijn er diverse onderbouwingen gegeven die ingaan op de werking van ThermoShield.

Coateq BV, Henk van Leeuwen en Ron Willemse

Waterland 19
1948 RK Beverwijk
023-5326563
info@coateq.nl
www.coateq.nl

Project Details

  • Project Name : Coateq - Thermoshield
  • Date : 2017-05-02
  • Category : energy, greening
Preview
Translate »