Stimular – Duurzaam Ondernemen

Description

Over Stimular

Stichting Stimular vertaalt de groeiende vraag om duurzaamheid naar praktische instrumenten en werkwijzen voor MKB-bedrijven, brancheverenigingen, overheidsorganisaties en zorgaanbieders. Tips en praktijkervaringen delen we via DuurzaamMKB.nl en DuurzameBedrijfsvoeringOverheden.nl. Ons doel is dat ondernemers en managers in alle beslissingen duurzaamheid meenemen. Kenmerken van onze werkwijze zijn maatwerk, heldere communicatie en inspirerende contacten met ondernemers. Ook binnen de eigen organisatie werken we aan het verminderen van onze milieubelasting, een goede werksfeer en persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.

Wij ondersteunen zowel bedrijven als overheden met het verduurzamen van hun werkzaamheden. Wij behandelen duurzaamheid in de brede zin van het woord en zijn sterk in de praktische invulling. Hieronder een greep uit ons assortiment:

Tools

De Milieubarometer maakt de milieuprestatie van bedrijven en organisaties, inclusief CO2 -footprint, eenvoudig en snel zichtbaar.

Met de MVO-balans maken bedrijven en organisaties in een handomdraai een kleurrijk dashboard voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

STI-logo-MVO-balans-verticaal-groot-RGB
Embleem_Milieubarometer-min

Diensten

Energie

Energiescan en klimaatneutraalscan

Bij het uitvoeren van een energiescan sporen we de voor uw bedrijf relevante energiebesparende maatregelen op.  Een stap verder is het traject naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Aan de hand van een bedrijfsbezoek en interviews stelt Stimular een route en actieplan op waarmee uw organisatie klimaatneutraal wordt.

Circulair

Afvalpreventieplan

Het Afvalpreventieonderzoek is erop gericht een duidelijke stap te maken richting circulair ondernemen en acties voor continue verbetering en structurele besparingen. We inventariseren samen met u de situatie en betrekken medewerkers voor het aandragen van kansrijke maatregelen.

http://www.stimular.nl/afvalpreventieplan

Kennis Delen

Duurzaamheidskringen

Stimular begeleidt lokale en branchegerichte groepen ondernemers die samen leren over duurzaamheid en elkaar stimuleren tot het uitvoeren van acties. De groepen komen meerdere malen per jaar bijeen en bespreken verschillende duurzaamheidsthema’s.

http://www.stimular.nl/duurzaamheidskringen

CONTACTGEGEVENS

Botersloot 177,
3011 HE Rotterdam

t 010 – 238 28 28 (algemeen)
mail@stimular.nl

Project Details

  • Project Name : Stimular – werkplaats voor duurzaam ondernemen
  • Date : 2017-04-12
  • Category : energy, mobility
Preview
Translate »